Danny Van Es wint zijn derde Grote Prijs op vier weken tijd

Jumping
07 jul 2020
Door Horseman Kristof

Danny Van Es en zijn zoon Xander hebben het voorbije weekend maar liefst zeven van de tien proeven gewonnen tijdens de HGVBB wedstrijd bij Sportstal Vanderhasselt!

Twee dagen lang zat het programma bij Sportstal Vanderhasselt vol voor de eerste editie van de nieuwe wedstrijd "Jump to the Beat".

Parcoursbouwer Guy Verberckmoes zag tijdens de Grote Prijs powered by STX op zondagavond elf combinaties terugkomen voor de barrage. Daarin trok Danny Van Es als laatste starter aan het langste eind. Hij won deze Grote Prijs met Hamilton, waarmee hij ook eerder ook al de twee Grote Prijzen bij Stoeterij Mivaro won. Het duo was ruim vier seconden sneller dan Gilbert De Roock zijn Franse ruiter Alexandre Sueur en Armani des Mariachers. De Fransman werd ook nog vierde met Nina van de Zandhoeve en vijfde met Uppercut Libellule. Muriel Dens klasseerde zich op de derde plaats met Ingmar.

Op zaterdag won Van Es de 1m20 reeks met Zico V voor Stefan Heymans en Libelle van 't Bosveld. Met Hamilton behaalde Van Es een derde plaats. In de 1m15 reeks was Van Es opnieuw de beste met Zico V. Hij werd ook nog derde met Go For It Ninohorse. Sam Van Der Linden en Mona eindigden op de tweede plaats. Over een hoogte van 1m10 zegevierde Van Es met diezelfde Go For It Ninohorse. Een dag eerder wonnen zij ook al de 1 meter rubriek. Noa Appelmans (Joske) en Brent De Wachter (Winsome's Victory) deelden de overwinning in de 1m05 reeks.

Xander Van Es won zowel de 80 cm als 90 cm reeksen met Tracy en Amber Eclipse. Niki Heremans volgde zijn voorbeeld door de 85 cm en 95 cm reeksen te winnen met respectievelijk Joly's Gigolo en Chouke.