Niki Geenens zet haar zegereeks verder

Jumping
14 mei 2024
Door Horseman Kristof

Na winst in de Beker van Oost-Vlaanderen heeft Niki Geenens op dezelfde locatie opnieuw weten te winnen met Mc Gyver van 't Ruytershof.

Tijdens de STX cyclus werden er in Sint-Niklaas ook nog enkele andere nationale rubrieken afgewerkt. In de 1m30 reeks sprong Niki Geenens naar de overwinning met Mc Gyver van 't Ruytershof. Met de zoon van Nabab de Reve won ze in Sint-Niklaas een week eerder de Beker van Oost-Vlaanderen. Renaud Burgelman en Indra werden tweede voor Lucien De Wachter en Gino du Domaine Z. Sofie Vandekeybus en Dior Ter Lande Z eindigden op een vierde plaats. Voor Katrijn Van Hoecke en Top Secret de Muze Z was er een vijfde plaats.

Bernardo Alves zegevierde in de 1m25 reeks met Quick Flip de Muze (v. Mosito van het Hellehof). Haar moeder Vigo's Flip de Muze Z (Vigo d'Arsouilles) was enkele seconden sneller met Christophe De Brabander, maar zij kregen een springfout onderweg naar de finish. Quick Flip de Muze haar goedgekeurde zoon Ultra Flip de Muze sprong dan weer een foutloze ronde binnen de STX cyclus met Karline De Brabander. Over een hoogte van 1m20 ging de overwinning naar Niki Geenens en Helios vd Spelonckhoeve.