Deusser en Equita van 't Zorgvliet winnen de Grote Prijs van Londen

Jumping
19 dec 2016
Door Horseman Kristof

Stephex Stables van Stephan Conter zijn de grote winnaars van de 5 sterren wedstrijd in Londen.
Na twee overwinningen voor Lorenzo de Luca met Halifax vh Kluizebos en één voor Daniel Deusser met Hidalgo VG, won Deusser nu ook de Grote Prijs met Equita van 't Zorgvliet. Zo nemen de Stephex ruiters vier bekers mee naar huis en hiervoor deden ze telkens beroep op een BWP'er.

Een barrage met zes combinaties moest omstreeks 23 uur in Londen uitmaken wie er deze Grand Prix zou winnen.
Het waren Deusser en de 12-jarige Cassini I dochter die wonnen in een tijd van 45:67 seconden.

Edwina Tops Alexander en de 9-jarige KWPN'er California (v. L'Esprit) werden tweede in 48:42 seconden. Scott Brash, gisteren nog winnaar van de Wereldbeker, werd derde na een springfout met de 11-jarige BWP'er Hello Guv'Nor (v. Diamant de Semilly).
Zij deelden deze plek met Steve Guerdat en Corbinian (v. Cornet Obolensky). Beide ruiters hadden de winnende tijd van 40:83 seconden toen de klok werd stilgezet.

Marcus Ehning reed de BWP'er Gin Chin van het Lindenhof (v. Chin Chin) naar de vijfde plaats.